Roo's, meerkats and weirdo's in Melbourne
Hallo allemaal,
Roo's, meerkats and weirdo's in Melbourne... We hebben weer heel wat meegemaakt en willen dit graag met jullie delen. Gisteren een dagje rustig aan gedaan en naar the shopping centre geweest, waar we geheel in stijl onze eigen dutch department hebben gevonden, met appelmoes, appelstroop en hagelslag (yeah!!) en zelfs poffertjesmix, daar zullen we vast vaak te vinden zijn... Het was heerlijk weer en wij konden ons goed vermaken. Toen we net klaar waren met het maken van een overheerlijke pasta voor John en Lilian, kwam John binnenstormen. Kom, kom ik wil jullie meenemen roo-spotting. (Hij praat een beetje plat, maar hij bedoelde natuuurlijk Kangaroo-spotting!!) Natuurlijk wilden wij wel mee, daar kom je tenslotte voor naar de andere kant van de wereld

Nou en of we kangoeroes hebben gezien hoor! Het waren er steeds een stuk of 15 bij elkaar, ze zaten overal!! Helaas zagen we ze met name in de verte (zie ook onze mooie foto's). En om de mensen thuis gerust te stellen, ze zijn redelijk mensenschuw, dus ze springen echt niet op je broekspijp (hoor Ria). Daarnaast hebben we een snelcursus 'safe in a kangaroo-place' van John gekregen: Als ze op hun staart gaan staan-> just run!
Nouja gelukkig zagen we er toch 1 van dichtbij, onze eerste roadkill gezien! (foto niet geschikt voor kleine kinderen

Uiteindelijk dacht Sanne er een te zien: 'Yeah there's one, it's a small one!'. Haha, bleek het een konijn te zijn! DOM (Maar was echt een hele grote hoor

Vandaag heen en weer naar Melbourne geweest. Waren zo slim geweest niet te kijken hoe laat de trein hier vertrok, dus kwamen aan toen hij net vertrokken was. Gelukkig gaat hij 1 x in het uur! (Weer al zo'n slimme actie

Aangekomen in het Royal Children's Hospital keken we nog een keer onze ogen uit, zaten we wel goed? Dit is geen ziekenhuis, maar eerder een shopping mall of pretpark! Een rondje door de hal daar: allereerst een groot aquarium dat van de begaande grond aan een stuk door tot aan de kelders loopt, een mega grote pop in het midden van de hal, touchscreen van 3 bij 2m waar kinderen spelletjes op kunnen spelen, 6 restaurants waaronder een McDonalds!!(in een ziekenhuis?) en een sushi restaurant (ja want daar houden kinderen zo van?) en de hoofdattractie van het ziekenhuis:de meerkats (stokstaartjes achter een glazen wand), maar wat voor ons het meest verrassend was, was een pizza etende man in de wachtkamer (!?). Ook de professor ontmoet, een aardige man. Ook de rest van de medewerkers lijkt erg vriendelijk (aantal Nederlanders onder hen). We zijn alleen nog niet helemaal gewend aan de gebruiken van daar, worden soms raar aangekeken als we een hand willen geven...
Op de terugweg nog even langs de Queen Victoria Market geweest. Een mega markt met alles wat je kan bedenken. Voor Angela en Rachella: daar was zelfs een Jumbo Ugg Sale-> Uggs voor 99 dollar, (helaas de koffers zitten al vol!

Nu jullie op de hoogte zijn van al onze slimme acties, willen jullie ook wat vertellen over de Aussies zelf. De meeste zijn echt super vriendelijk, met name Lilian en John willen alles voor ons doen, uitzoeken, helpen en willen ons van alles laten zien. Ook buiten hen worden we door iedereen geholpen. Toch zijn er ook een paar weirdo's te vinden, flink wat ferals (mensen die nogal slonzig zijn) en we zagen we een jongetje van hoogstens 11 een sigaret opsteken!
Het is alweer avond hier bij ons, dus bijna weer tijd om te gaan slapen. Tot snel weer! Vergeet niet de foto's te bekijken.
See ya,
Marlieke en Sanne
p.s. Bedankt voor alle reacties, vinden we erg leuk om te lezen.
En Peter we verblijven bij familie van Huub in het dorpje Melton (net?!) buiten Melbourne en onze stage voeren we uit in Melbourne zelf.
Gelukkig is er een McD. Dus verhongeren hoeven we straks niet. De mooie plekjes maar goed onthouden, kunnen we ze straks ook bezoeken. Fijn dat jullie het fijn hebben bij Lilian en John. Daar boffen jullie maar mee. Het reizen moet je maar voor lief nemen. Veel plezier en voor na het weekend ook een goede start bij het onderzoek.
Hoi Marlieke en Sanne,
Wat leuk om jullie verhalen te lezen. Leuk geschreven ook. Ik blijf jullie avonturen volgen. Veel plezier, ook werkplezier natuurlijk.
Groetjes.
Hoi Marlieke en Sanne,
ik heb jullie verhaal gelezen. Je hebt al het een en ander gezien. Als je thuis komt heb je vast veel te vertellen.
Groetjes van oma
g'day U2,
al aardig aan het struinen daar! Gelukkig hoef je niet helemaal op de aussietour, hagelslag mmmmmmmmmmm poffertjes, joepie.
De safari ook succesvol, alleen nog een joey spotten dus, en en en en en en, teveel om in 1 zin te zeggen.
Je gezondheid hoeft geen gevaar te lopen met die groente en fruitafdeling in de market zodat de vitamientjes aangevuld worden na al die Mac-bezoeken , om over het kwik-level van de verse vis nog maar te zwijgen, hahaha, grapje hoor. geniet van wat Australië jullie te bieden heeft.
Wat is de manier van groeten die de aussie hanteren?
Ik dacht dat handjes schudden echt universeel was.
groetjes, en we zijn benieuwd naar het vervolg!
Wim en Annette
Mooi he dat Melbourne, wij hebben daar ook genoten. Leuk om te horen dat John nu ook zo enthousiast is.
Doe ze maar de hartelijke groeten en zeg maar dat we het erg fijn vinden dat jullie zo goed verzorgd worden. En dat reizen. Soms is hier de reistijd met de trein ook meer dan 1 uur.
De groeten van mijn collega Lenie
Groetjes en dikke knuffel
hoi sanne en marlieke dat is goed om te lezen dat jullie een goed vlucht hebben gehad en dat jullie eerst indrukt goed is aan de ander kant van de wereld geniet er naar goed van groetjes bart bastiaan johan
He meiden, wat een verhaal zeg. Maaruh wat is er nu met de pasta gebeurd die jullie hadden klaargemaakt? ;)
Heeey Sanne en Marlieke,
Het is super leuk jullie verhalen te lezen.
De kangaroes zien in het wild zal bijzonder zijn geweest! Het ziekenhuis ziet er masaal en vrolijk uit, hoop dat het reizen mee zal gaan vallen naar jullie werkplek.
Geniet van al het moois wat je ziet Sanne, wij zijn jaloers vanuit het koude Nederland!
Dikke kus Sjak en Sonja
Hoi meiden ik zit nu bij marcel en liesbeth en heb jullie mooie foto's bekeken wat een land he ik mis je wel nog even en dan komt tom ik wens jullie nog een hele fijne tijd en een fijne vakantie met de jongens doe je de groete aan de rest van de familie een dikke knuffel voor jullie allebeixxxx