Like a real backpaking tourist
Hallo allemaal!
Alweer een week voorbij... Wat gaat de tijd toch snel! De eerste 5 weken zitten er alweer op en hoewel we dachten al helemaal ingeburgerd te zijn (waar andere mensen ons de weg vragen: ‘uuuh geen idee' en waar ze ons vragen waar die en die zich toch bevindt: ‘uuuh, we don't know..), hebben we van het weekend dan toch lekker een beetje de toerist uitgehangen

Omdat het vandaag, maandag, Labour day is en we daarom net als alle Aussies een extra dagje vrij zijn, besloten we een leuk weekendtripje te maken. (Ik zeg Labour day moeten we duidelijk ook in Nederland invoeren! Mee eens toch?

Zaterdag vroeg (ja het was echt vroeg: 7.15u!) stapten we de deur uit. Fris en fruitig gingen we op pad richting The Dandenong, een natuurgebied in de suburbs aan de oostkant van Melbourne. Na een tripje van 3 uur, inclusief een busrit door de mooie bergen van the Dandenong kwamen we aan bij het William Rickets Sanctuary. Voor de echte cultuursnuivers onder ons: In dit park heeft William Rickets allerlei beelden van met name Aboriginals uit klei gemaakt. Mooi voor een aantal leuke fotomomenten en het laten slagen van een volgende foto-opdracht! (Namelijk Sanne op de foto met een sexy Aboriginal. Ja, moest creatief zijn toch

Toen we hier waren uitgekeken, zijn we weer in de bus gestapt en hebben we onze reis vervolgd in de richting van Belgrave. Hier aangekomen zijn we op de Puffing Billy gestapt (als echte toerist, want volgens ons doen de echte inwoners van Melbourne dit zelf echt nooit!). De Puffing Billy is een stoomtreintje waar iedereen met zijn benen uit het raam kan hangen en lekker van de zon (als die er is!), de natuur (als je aan de goede kant zit!) en de aswolken van de trein zelf kan genieten. Haha, nee het was een erg leuk tripje, waarbij alle mensen die langs de route van de trein staan, zwaaien naar de mensen op de trein. (Voelden ons net de Koningin

Terug in Belgrave aangekomen was het inmiddels alweer half 6 en gingen we op zoek naar onze Bed & Breakfast. Hahah, nou dat was op zichzelf al een heel avontuur! Boven op een steile heuvel stond een ‘wat ouder', ‘traditioneel' huisje. Daar aangekomen hing er een bordje dat we onze schoenen uit moesten doen (uuuh apart?) en stapten we naar binnen: Pfooee, de hitte en een sterke lucht van geparfumeerde antieke bloemen kwam ons tegemoet. Ook de inrichting was erg uuuuhh... traditioneel (of zeg maar gerust kitscherig

Om wat te eten zijn we terug de heuvel weer afgelopen meer het dorpje in en zijn we bij een heerlijk Italiaans restaurantje belandt. Zitten we per toeval naast een andere Nederlander. (Owja dat hadden we jullie nog niet verteld, maar het stikt hier van de Nederlanders, gezellig hoor, maaruh we zaten toch in Australië?? Oppassen wat we zeggen dus.)
Na het eten weer de heuvel op terug naar de B&B. Oeps, hadden er geen rekening mee gehouden dat het wel erg donker was... zo zonder lantaarnpalen en langs een bebost pad, scheten we bijna wel wat peetjes

De volgende dag goed begonnen met een heerlijk ontbijt. Om jullie een idee te geven: aan tafel met mooi bloemetjes servies met een gouden randje sloeg de sterke bloemengeur ons nog steeds op de adem, er zaten twee blonde haren tussen onze scrambled eggs (en nee niet van onze pruiken!!) en de marmelade was beschimmeld!!! Gatver! Na deze heerlijke ervaring hebben we snel onze spullen gepakt en zijn we bijna rennend de heuvel weer afgegaan. Wegwezen!
Gelukkig konden we er toch wel om lachen en zijn we snel onze weg vervolgd naar de Healesville Sanctuary. Dit is een soort grote natuurlijke wildlife ‘dierentuin', met allerlei Australische dieren. Van exotische vogels, slangen en platypus (vogelbekdier) tot kangoeroes, emu's en koala's. In dit park hebben we ook twee magic (of toch special) moments gedaan. En omdat we al vroeg in het park waren, konden we met z'n tweeën kennismaken met Phoenix en Total Bell. Twee superschattige baby wombats van 9 en 10 maanden oud. Jeetje die beesten zijn echt al sterk. Wisten jullie trouwens dat wombats hier denummer twee aangereden dieren zijn. Tip: pas op, want je auto gaat echt aan gort zo stevig zijn die beesten, ze kunnen een auto zelfs laten omrollen al je ze aanrijdt!
Later op de dag hadden we nog een ontmoeting met Tapini, een 15 jaar oude tree kangaroo. Zie ook de foto hoe raar dat beestje eruit ziet, is wel heerlijk zacht

Het park is echt een aanrader voor iedereen die hier in de buurt eens gaat reizen, zelfs als je niet eens echt van dieren houdt, echt doen!
Helaas ging om 17.00u de poort dicht en moesten we de bus weer in. Na een heerlijk fish & chips diner hup moe en voldaan de trein weer in en op naar Melton. Dit was echt een super trip!!!
Op naar een nieuwe week, wat zullen we dan weer gaan beleven....?
(Genoeg cliffhanger, Koen? Kijk anders ook nog maar even tussen de foto's

Tot ons volgende verhaal! Nu hup de zon in

Liefs,
Marlieke en Sanne
Ps. Zie ook eindelijk de foto's van de Barbie

Wat een leuk weekendje weg zeg! Net de foto's even bekeken en het ziet er heel mooi uit!! Super mooie natuur! En Sanne, hou Marlieke maar flink in de gaten, met al die mannen die achter haar aan zitten ;-) haha!
Zo te lezen was het weer een spannende trip. Heb jullie best goed getipt met de bed & breakfast als ik het zo hoor ;-) Sorry! Maar 1 troost het break was wel fast, dus je kreeg wel waar voor je geld:-P
Geniet van jullie extra vrije dag! Hebben jullie wel verdiend na zo'n zwaar weekend. Wij gaan wel weer gewoon werken hoor! Een extra vrije dag mag altijd ingevoerd worden, kom maar op met de dutch labour day.
Benieuwd wat jullie deze week weer gaan beleven. Horen vast weer snel van jullie. Enjoy!
Dikke knuffel
Nou San, vind de cliffhanger wel wat tegenvallen, hij is lang niet zo goed als GTST. Jullie verhaal daarentegen is wel stukken interessanter en leuker dan GTST ;)
Geniet van de korte week. Wanneer komt skype voor jou het beste uit? xxx
Super leuk verhaal weer; leuk om jullie zo te volgen... je zou bijna vergeten dat jullie daar zijn voor je onderzoek ;-)
je bent wel erg creatief met de foto-opdrachten; heel goed!
Groetjes
Yordy & Charlotte
Vol verwachting klopt ons hart .....
Leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien! Zo te lezen hebben jullie het daar erg leuk. Wat een ontzettend mooi land!
Veel plezier nog en natuurlijk ook succes met jullie onderzoek!
Klinkt alsof jullie het erg naar je zin hebben. Leuk! Geniet ervan en natuurlijk succes met het onderzoek.
Hoi Marlieke en Sanne,
Alweer een heel leuk verhaal, krijgen zo een aardig beeld van hoe de natuur en jullie verblijf daar is. Veel plezier de komende week en we kijken al uit naar het volgende verhaal.
groetjes Antoon en Elly
Wat een spannende avonturen beleven jullie weer! Voortaan toch maar een zaklampje meenemen? Ontzettend leuk dat jullie zo'n weekendje hebben gepland. Wat staat er nu op de planning? Misschien een idee om nog wat aan het onderzoek te doen ... haha! Geniet ervan! Liefs uit Nijmegen-Noord
zoals je weet ben ik een gtst fanaat, maar door jullie verhalen raak ik ook geboeid!
fijn om te lezen dat je zo aan het genieten bent, kan ook niet anders als ik zo de fotos zie!
maandag zal ik je ff mailen. Wie weet heb ik dan namelijk al wel mn jurk gevonden :)
Heel veel liefs, ook van Sjak natuurlijk!