sanne-marlieke.reismee.nl

Vroom Vroom!

Ja hier is die dan eindelijk! Het verhaal waar jullie zo naar hebben zitten smachten! Zoals belooft weer eens wat nieuws vanaf dat grote eiland aan de andere kant van de wereld. Natuurlijk zijn jullie allemaal erg benieuwd naar de Grand Prix, maar we hebben nog wel meer gedaan hoor, deze week

Wink

Zoals jullie al weten, waren we de week goed begonnen met een dagje vrij en na een hele dinsdag en halve woensdag hard aan ons onderzoek gewerkt te hebben, vonden we dat het tijd was om nog wat meer van de stad te zien. (Haha natuurlijk speelde ook wel mee dat het 30 graden was en vonden dat we daar ook maar van moesten genieten, gaan hier tenslotte al richting de herfst..). Om het nog een beetje meer te rechtvaardigen, zijn we richting de Royal Botanic Gardens te gaan. Toch ook wel een bezienswaardigheid in Melbourne. Allerlei planten, bloemen en bomen zijn er te zien. Bovendien hebben we ook deze keer weer een mooie boom gevonden om te kunnen huggen. Uuh alleen was deze wel erg huge!! (zie ook bijpassende foto

Wink
) En om ook historisch verantwoord bezig te zijn, hebben we ook het monument voor de eerste wereld oorlog bezocht!

Om jullie gerust te stellen: de rest van de week hebben we wel gewoon gewerkt hoor (het weer was toch niet zo heel lekker

Tongue out
). Zaterdag hebben we een was-, mail-, skype-, boodschappen en schoonmaakdagje gehouden, waarbij we het leuke idee hadden om deze af te sluiten met een heerlijk zelfgebakken pizza inclusief filmpje. Hard gingen we aan de slag met het deeg (zwaar dat mixen zeg
Tongue out
) en na het beleggen, konden ze mooi de oven in. Wat rook dat lekker en wat zagen ze er mooi uit! Helaas zijn we nog niet helemaal gewend aan het kook- en bakgerei wat ze hier gebruiken, want het bakpapier wat onder de pizza's lag, zat helemaal aan de bodem vast. Aaaah hup zoveel mogelijk eraf geprobeerd te halen. Bijna gelukt, maar wat overbleef was een lauwe pizza met stukjes papier... uuh heerlijk, maar niet helemaal een aanrader (slimme actie!!
Surprised
). Ook de film liep in het water, want het high tech stroom bespaar systeem van John, kregen wij als twee bijna technische meisjes niet aan de praat..
Frown
(Tom en Robin waar blijven jullie toch?!). Na een beetje skypen toch maar lekker naar bed gegaan.

Niet kunnen slapen natuurlijk, want zondag was de dag. Het grote event, de Grand Prix daar gingen we naartoe! Zondag dus op tijd op en op naar de bus, vervolgens de trein, de bus en nog een tram en daar waren we dan. De GRAND PRIX MELBOURNE 2012! Tussen alle mannen en stoere vrouwen voelden we ons wel echt erg lieve en schattige meisjes

Tongue out
Haha wat deden we daar?! Gelukkig vonden we al snel een plattegrond met daarop de weg naar de lady lounge (ja speciaal voor de vrouwen
Wink
). Nou als we het echt niet meer zagen zitten, konden we altijd daar nog heen.

Niet nodig bleek: want wat is daar een hoop te doen zeg! Het is echt een mega-event dat super veel mensen aantrekt. Nadat we een goed plekje hadden uitgezocht, waren we er helemaal klaar voor hoor: de Disney Pixar Race! (Daar waren we nou eenmaal voor gekomen...) Helaas was deze race afgelast (of hebben wij hem mss toch gemist?). Wat is dat nou?! Helaas geen cars-karren voor ons. Tijdens de RedBull race wel een heuse botsing met een enorme rookwolk gezien ( kijk de eerste actie was al binnen). Vervolgens onze weg gezocht naar de action zone, waar de echte stuntmannen op motoren te vinden waren. Allerlei backflips, supermans en kisses of death lieten de Crusty Demons ons zien. Niet normaal, we dachten bijna dat het mis ging en dat we als nog aan het werk moesten! Gelukkig ging het allemaal net goed. Van de Crusty Demons naar The Globe of Death. Een grote ijzeren bal waar eerst 1, toen 2, toen 3 en op het einde zelfs 4 motormannen rondjes in gingen rijden: knap!

Na een rondje langs oude, nieuwe, vreemde auto's, porches, audi's en alle andere merken waar wij iets minder bekend mee zijn, gingen we op zoek naar een goed plaatsje waar we de race in real life konden zien, liefst op een heuvel, maar waar ook een scherm te vinden was. Helaas het was erg druk, (maar dat hebben een aantal van jullie vast wel op tv gezien). Uiteindelijk een plekje gevonden en de race kon beginnen! Jeetje wat een lawaai, (gelukkig van genoeg mensen de tip gekregen oordoppen mee te nemen, alleen zelfs dat was nog niet genoeg!). Haha we hadden geen idee wie wie was en snapte na de eerste ronde al niet meer wie op welke positie stond (uuh was dat nou een redbull auto die langs kwam? (Het gaat zo verschrikkelijk snel!) Wie staat eerste? Ja, volgens mij loopt deze echt al een ronde achter hoor!). We hadden nog wel zo ons best gedaan ons in te lezen

Tongue out

Na een tijdje een heerlijk frietje op en onze weg gezocht naar een tv scherm, ergens waar we het commentaar wel konden horen

Tongue out
De laatste rondes hebben we dus goed kunnen volgen en we hebben meegekregen dat Button heeft gewonnen (een klein groepje Engelsen ging uit hun dak). Hebben jullie ons trouwens zien zwaaien? Volgens mij waren we wel ergens in beeld.

Na de Grand Prix was het feest nog niet voorbij, want de Crusty Demons hadden nog hun eigen finale wedstrijd. Natuurlijk nogmaals erg vet om te zien. Helaas moesten wij het toneel vroeg verlaten, zodat we de trein nog konden halen. (Natuurlijk nog wel even snel de baan op en wat pics schieten).

Al met al een geslaagde dag (bedankt voor de tip buurman Peter)! Ook een paar fotootjes gemaakt voor de liefhebbers. (Inclusief foto's van ons met de top 4

Wink

Nu weer hard aan het werk deze week.

Liefs,
Marlieke & Sanne

Ps. Hoorden dat het weer in Nederland ook erg goed aan het worden is. Geniet ervan!!

Henk

Leuk allemaal wat jullie meemaken. Veel plezier en werk ze deze week.

Sjak

Heej Meiden,

Wat ben ik jaloers op jullie zeg!!!

Echt leuk om te horen dat zelfs jullie het goed gehad hebben bij een F1 wedstrijd.

Ik heb goed opgelet maar ben jullie niet tegen gekomen op tv.
Heb de race opgenomen dus als je wilt kan je hem nog zien als jullie terug zijn.

Nog veel plezier en op naar de volgende verhalen en foto's.

Groeten Sjak en Sonja

Wim en Annette

Wij wel hoor, wij hebben jullie gezien, tussen die 2500 man die daar aan het zwaaien waren op dat moment! of was het toch die andere groep???????
Goed dat je jezelf als vrijwilligsters opgegeven hadden om jullie skills te kunnen showen als dat nodig geweest zou zijn. toppie hoor, hahaha.
Dat het weer een beetje beter wordt en tot het volgende verhaal, waar we met erg hoge verwachting naar uitkijken.
groetjes
W&A

Tom

Weer een leuk verhaal om te lezen. Tijdens de race hadden jullie prima weer zo te zien!

Deze week weer hard aan de studie? Het weer ziet er niet zo heel best uit... Jammer jammer, hier hebben ze het over 19 graden tegen het einde van de week.

Op naar de volgende avonturen, benieuwd wat jullie deze week weer mee maken. Zien de verhalen en foto's wel weer verschijnen.

xx

Elsline & JW

Leuk verhaal! Een unieke ervaring zeg. Nu weer hard bezig met jullie onderzoek. We zijn wel erg benieuwd wat de nieuwe plannen zijn.
Geniet nog van het mooie weer!
Groetjes van Elsline & JW

Huub en Bep

Natuurlijk was het weer leuk om te lezen hoe 2 meiden zich bezig houden in een stoere mannenwereld. Al plannen gemaaakt voor het komende weekend.
Sanne zullen we morgenochtend even skypen???
groeten aan beide

Nikki (en de rest)

Echt heel leuk om jullie verhalen te volgen ! Volgens mij is het echt een ervaring om nooit meer te vergeten en het klinkt echt super gaaf allemaal. Nog super veel plezier en ik ben al benieuwd naar de volgende verhalen..

Xx van Nikki (de rest) en ook een dikke kus van oma

Marcel en Liesbeth

Hoi meiden, wat een belevenis die races, zijn jullie oren nog intact? Hier is het weer weer wat minder en oma zit te knabbelen op een rijstewafel tijdens het bekijken van de foto's, mooie foto's hoor!
Wat hoor ik Sanne, ga je leren schieten?
Groetjes marcel en liesbeth